Hon tar i så fall över pinnen efter den nuvarande ordföranden Emma Furberg.

– Jag kliver av eftersom jag inte längre är läkarstudent, säger Emma Furberg som varit ordförande sedan våren 2013. Den närmaste tiden kommer hon att vara föräldraledig med 4 månader gamle sonen. Sedan väntar vikariat och AT-tjänstgöring.

– Det har varit en väldigt rolig och lärorik tid, säger hon om sina 21 månader som ordförande.

På MSF:s fullmäktigemöte i Umeå den 22-23 november ska en ny ordförande att väljas. Valberedningen motiverar i korthet valet av Frida Kareliusson så här: »Hon har visat ett stort engagemang och ett brinnande fackligt intresse. Förutom hennes kunskap och breda kontaktnät så tror vi att Fridas ledarstil kommer att främja arbetet i förbundsstyrelsen och göra det kommande verksamhetsåret framgångsrikt«.

Frida Kareliusson är född 1991 och läser termin 9 på läkarprogrammet i Linköping. Hon började engagera sig i MSF för tre år sedan och har varit ordförande i MSF Linköping.