Skånes universitetssjukhus har haft stor brist på vårdplatser under hösten, skriver Sydsvenskan. Efter sommaren var det ett hundratal platser som inte kunde öppnas igen på grund av att sjukhuset haft svårt att anställa tillräckligt många sjuksköterskor, konstaterar tidningen.

– För de kommande månaderna framöver så ser det allt bättre ut, säger Jan Eriksson, förvaltningschef för Skånes universitetssjukvård till Sveriges Radio P4 Malmöhus.

– Dels är det att rekryteringsarbetet varit rätt så framgångsrikt, men det handlar också om att de som har gått bredvid under inskolning, när vi har rekryterat under hösten, börjar att bli färdiga så att de kan jobba självständigt. Det beror också på att medarbetare som tidigare valt att sluta hos oss är på väg tillbaka.

Redan nu i januari tror sjukhusledningen att 45 vårdplatser ska kunna öppna, och under februari och mars räknar man med ytterligare 54 platser. Då kommer sjukhuset att ha lika många öppna vårdplatser som man hade i december 2013, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus. Men det kommer fortfarande att saknas ett 30-tal platser utifrån hur många som man i dag uppskattar egentligen borde vara öppna.