Enligt SVT Nyheter kommer Skatteverket att fokusera på läkare som hyr ut sig själva via eget företag till bemanningsföretagen.

– Vi ser att det finns företag med riskbeteende i den här snabbt växande branschen. Det är en skattefinansierad verksamhet och vi har också fått signaler från branschen själv att det finns problem och då tycker vi att det är viktigt att titta närmare på det här, säger Anna Larsson, verksamhetsutvecklare vid Skatteverket, till SVT Nyheter.

En sak som ska granskas är hur bemanningsföretag redovisar ersättningar till den enskilde läkarens företag.

– Ett sätt är att man felaktigt redovisar ersättningar för logi och resekostnader i samband med arbetsresor som skattefria trots att de är skattepliktiga. Det kan också vara att man inte heller bokför alla intäkter, säger Anna Larsson, verksamhetsutvecklare vid Skatteverket, till SVT Nyheter.