– Vi håller just nu på att hantera deras begäran. Den är mycket bred och det är möjligt att den behöver preciseras, säger Anna Sundberg som är chef för IVO:s rättsenhet.

I slutet av maj förra året gick IVO ut och berättade att ett företag med koppling till Lexbase begärt ut samtliga disciplinåtgärder mot läkare under perioden 2000–2010.

Lexbase har tidigare kritiserats för att hänga ut dömda brottslingar och publicera kartor över var de bor. I en intervju med Expressen har grundaren Jonas Häger och styrelseordföranden Magnus Gröndal tidigare sagt att de vill utöka sajten med en tjänst där man kan se vilka läkare eller tandläkare som prickats eller fått legitimationen indragen.

Tillsynsbesluten som Lexbase nu har begärt ut rör händelser från 2011 och framåt. I och med den nya begäran befarar IVO att Lexbase är på väg från plan till förverkligande. Myndigheten är starkt kritiskt till deras idé.

– Det är inte bra för patientsäkerheten. Det kan leda till en minskad benägenhet att rapportera in avvikelser, säger Anna Sundberg.