Filippa Nyberg har varit vd för Svenska Läkaresällskapet sedan 2012, men lämnar nu alltså uppdraget.

– Jag är väldigt glad över den här möjligheten. Uppdraget som verksamhetschef vid Regionalt cancercentrum Uppsala Örebro är viktigt för cancervården på ett lokalt, regionalt och nationellt plan. Det handlar verkligen om att förbättra för patienterna, något jag ser fram emot att få vara en del av. Här känner jag att jag kommer närmare medicinsk forskning, patientsäkerhet och kvalitetsutveckling igen, säger Filippa Nyberg i ett pressmeddelande på Regionala cancercentrums webbplats.

Enligt ett pressmeddelande från Läkaresällskapet kommer Filippa Nyberg att lämna det operativa arbetet i mars, men finnas tillgänglig under våren.

Läkaresällskapet skriver också att man nu inleder arbetet med att finna en efterträdare.