Då de brittiska underläkarna, »junior doctors«, gick ut i strejk i mitten av januari var det för första gången på 40 år. Låsningen mellan British Medical Association, BMA, som representerar 38 000 av landets 45 000 underläkare, och sjukvårdsministern Jeremy Hunt fortsätter. I morse gick underläkarna ut i en andra 24-timmarsstrejk. Bakgrunden är de nya kontrakt och arbetstider som föreslagits av sjukvårdsministern, vilka underläkarna motsätter sig. Enligt The Guardian ska en del av de frågor som tidigare delade de två parterna ha lösts, men man är fortfarande oense om villkoren för helgarbete.

Under den pågående strejken kommer underläkarna enbart att utföra akutsjukvård under strejkdygnet och enligt The Guardian har nästan 3 000 operationer ställs in inför strejken. 

Läs tidigare artiklar:

Brittiska läkare ut i strejk

Strejk bland underläkare avblåst

Följ The Guardians liverapportering här.