Överläkaren Lisbeth Sjöström, som i förra veckan fick rätt i Arbetsdomstolen mot Region Skåne, har nu sagt upp sig. »Jag vill inte arbeta för en arbetsgivare som aktivt har förnedrat och förtalat mig i ett år och nio månader«, skriver hon som orsak till sin uppsägning i sin avgångsanmälan till Region Skåne.

– Det känns jätteskönt nu när jag har tagit det här beslutet. Det har varit tufft bitvis under den här processen, men samtidigt har jag känt »varför ska jag ge mig när de beter sig så«, säger hon.

Framtiden är inget som oroar henne, och redan nu har andra erbjudanden dykt upp. Det centrala, menar hon, är att inte längre ha en arbetsgivare som, enligt hennes upplevelse, medvetet förnedrat och förminskat henne – bland annat genom att placera henne under en annan enhetschef än de andra i Lund.

– De har ändrat motivering till varför jag stängts av och förflyttats hela tiden, och kommit med nytt efter att jag har bemött argumenten, säger hon.

Hon ger också Läkarförbundets chefsjurist Johan Magnusson en stor eloge.

– Han har varit underbar, och jag har fått väldigt bra hjälp av honom, säger hon.

Region Skåne har fått möjlighet att kommentera uppgifterna, men valt att avstå.

Läs tidigare artikel:

Hon förflyttades mot sin vilja – nu får hon rätt i Arbetsdomstolen