Tidningen the Guardian rapporterar att British Medical Association, BMA, och sjukvårdsministern Jeremy Hunt har nått en överenskommelse som de hoppas innebär ett slut på parternas långvariga konflikt.

Enligt tidningen är kompromissen ett resultat av tio dagars förhandling och BMA säger att det nya kontraktet innehåller »betydande förbättringar« jämfört med den ursprungliga versionen. Bland annat innebär avtalet att läkarna får mer betalt på helger och kvällar.

Den nya överenskommelsen har dock inte mottagits väl hos alla. En del röster kallar avtalet för »ett skämt« och Dr Johann Malawana, ordförande för BMA Junior Doctors Committee, försökte i ett Facebookinlägg under gårdagen få underläkarna att ge avtalet en chans.

Missnöjet bland de brittiska underläkarna har varit stort, och sedan januari i år har man strejkat vid fyra tillfällen. I slutet av april gick underläkarna ut i en historisk strejk, vilken omfattade all typ av vård.

Läs tidigare artiklar:

Historisk strejk i Storbritannien

Läkare strejkar ännu en gång

Brittiska underläkare strejkar igen

Brittiska läkare ut i strejk