I en debattartikel i Dagens Samhälle skriver hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) att en upphandling gällande ett nytt akutsjukhus kommer att börja förberedas. Enligt Liberalernas presschef i Stockholms läns landsting, Rasmus Jonlund, innebär det att en utredning, som ska analysera förutsättningarna för hur upphandlingen ska kunna genomföras, inleds. Han säger också att tre av Stockholms akutsjukhus – Danderyds sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus – finns med i utredningen. Vilket av dessa tre som i slutändan är aktuellt blir en fråga för landstingspolitikerna, efter att utredningen genomförts. I nuläget är målet att utredningen ska vara klar någon gång under nästa år och att upphandlingen ska kunna genomföras under nästa mandatperiod. 

I mars 2015 rapporterade Läkartidningen att Alliansen i Stockholms läns landsting meddelat att den vill privatisera ytterligare ett akutsjukhus. Sedan 1994 drivs Capio S:t Görans sjukhus i privat regi.

Läs tidigare artiklar:

Alliansen i Stockholm vill privatisera ännu ett akutsjukhus