Läkare utan gränser rapporterar att en bombattack mot ett sjukhus i staden Millis i Syrien inträffade i lördags. Fyra av dödsoffren samt de sex personer som skadades arbetade på sjukhuset.

– Flyganfallet mot ännu ett sjukhus i Syrien är en skandal. Varje gång ett sjukhus förstörs berövas syrier tillgång till sjukvård, säger Silvia Dallatomasina, ansvarig för Läkare utan gränsers insatser i nordvästra Syrien, i ett pressmeddelande.

I anfallet förstördes bland annat operationssalen, intensivvårdsavdelningen, den pediatriska avdelningen och 80 procent av den medicinska utrustningen vilket gjort att sjukhuset inte längre kan bedriva någon verksamhet. Enligt Läkare utan gränser, som stöttat sjukhuset med material och teknisk rådgivning sedan 2014, var sjukhuset inriktat på pediatrik och erbjöd vård till 70 000 människor i området.

– Vi upprepar vår uppmaning till alla dem som har inflytande över kriget i Syrien att snabbt åstadkomma en förändring för att få ett stopp på sjukhusattackerna. Den uppmaningen riktar sig även till fyra av fem av de permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd som deltar i kriget, säger Silvia Dallatomasina.