Sedan juni förra året har antalet stockholmare som loggat in på 1177 Vårdguiden ökat med 175 000 personer. Enligt Stockholms läns landsting, SLL, innebär det att runt 800 000 invånare använt e-tjänsterna.

Även antalet mottagningar som anslutit sig till e-tjänsterna har ökat i länet. Och under årets första sex månader har 1,3 miljoner inloggningar gjorts av stockholmarna, vilket är en halv miljon fler än under motsvarande period 2015.

– Antalet inloggningar på 1177 Vårdguiden har ökat kraftigt det senaste året och ännu fler stockholmare upptäcker hur e-tjänsterna kan förenkla såväl vård som vardag. Det finns ju, inte minst på sommaren, roligare saker att göra än att passa telefontider eller sitta i kö för att boka en tid, hämta ut ett intyg eller förnya ett recept, säger Anna Nergårdh, chefläkare för Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.