Enligt SVT Nyheter fick landstinget Västmanland, där hyrläkaren arbetat, vid anställningen inte veta att läkaren förra året dömts för sexuellt ofredande och att domen gjort att han fått avsluta en pågående provanställning. Inte heller att det vid en tidigare arbetsplats under flera års tid riktats klagomål mot honom för bland annat uttalanden med sexuella anspelningar, porr och fysiska närmanden mot kvinnliga kolleger.

I läkarens presentation från Proffice Care uppgavs i stället att han var en välrenommerad professor med en tjänst vid en svensk forskningsinstitution. Den informationen visade sig dock vara falsk, eftersom läkaren inte arbetat där sedan 2013.

I dag rapporterar SVT Nyheter att läkaren inte kommer att få fortsätta sitt arbete inom Landstinget Västmanland.

– Det här har ju spårat ut fullständigt i det här enskilda fallet. Då är det bra att vi snabbt kan göra ett avbrottsavtal där vi avslutar tjänsten med den här läkaren. Det kommer att ske i dag, säger Denise Norström (S), landstingsstyrelsens ordförande, till SVT.