Förslaget om hälsoväxling som kom i våras skulle till stora delar ha berört arbetsgivare i kommun och landsting. Och i slutet av förra veckan lämnade Sveriges kommuner och landsting, SKL, och fackförbunden inom kommun- och landstingssektorn in en gemensam avsiktsförklaring med anledning av regeringens förslag om hälsoväxling.

Då regeringen lämnade förslaget öppnade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för att det kan dras tillbaka om arbetsmarknadens parter gemensamt tog fram åtgärder för att minska sjukfrånvaron.

I går meddelade regeringen att förslaget om hälsoväxling dras tillbaka.

– Parterna har presenterat genomarbetade avsiktförklaringar med tydliga åtgärder för friskare arbetsplatser. Det här är den svenska modellen när den fungerar som bäst, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

Läs tidigare artiklar:

Gemensamt paket för friskt arbete

Landsting kan få ökat sjukansvar