Enligt Läkare utan gränser har fyra sjukhus som organisationen förser med medicinskt material förstörts i bombattacker den senaste veckan.

– Om det inte blir ett slut på attackerna kommer det snart inte att finnas någon sjukvård alls i östra Aleppo. Och det handlar inte bara om sjukhusen, den allt värre bränslebristen stoppar dessutom ambulanserna, säger Pablo Marco, som leder Läkare utan gränsers operativa arbete i Mellanöstern, på organisationens webbplats.

Organisationen uppger även att 250 000 människor uppskattas vara fast i östra Aleppo dit matleveranser och läkemedel inte når fram.

– Än en gång vädjar vi till de stridande parterna att följa krigets lagar. Vi vädjar även till andra inflytelserika parter att sätta stopp för detta blodbad. Vårt budskap är tydligt: Sluta bomba sjukhus och civil infrastruktur, låt de svårt sjuka och skadade evakueras, och skär inte av införseln av mat, livsmedel och nödvändiga varor till staden, säger Pablo Marco.