Kvinnan ska ha sökt vård för svår huvudvärk, yrsel och illamående i slutet av december 2015. Enligt Sveriges Radios P4 Skaraborg visades hon in i ett rum, där en läkare först gjorde en »normal« undersökning. 

Därefter började läkaren ta på hennes bröst, samt även beröra dem med sin mun och tunga.

Efter att läkaren lämnat rummet ska kvinnan ha brutit samman och berättat för en sköterska vad som hänt. Hon skrevs då in anonymt på en vårdavdelning, men läkaren ska ändå ha lyckats söka upp henne på sjukhuset samt även kontakta henne på telefon, uppger P4 Skaraborg.

Läkaren, som nu har åtalats, stängdes omedelbart av från sitt arbete och sades senare upp. Han arbetar fortfarande som läkare, men nu i en annan del av landet. Såvitt känt har hans nya arbetsgivare inte kontaktat Skaraborgs sjukhus för referenstagning.

Läkaren nekar till brott.