Anledningen är, rapporterar The Guardian, att NHS (National Health Service) England larmat om att man behöver mer tid för att kunna hantera den påfrestning som strejken skulle innebära. Läkare, paritentorganisationer och allmänheten har även uttryckt oro för att patientsäkerheten skulle kunna äventyras.

British Medical Association, BMA, planerar dock fortfarande tre kommande femdagarsstrejker för underläkarna, »junior doctors« – en i oktober, en i november och en i december – om sjukvårdsminister Jeremy Hunt inte backar från införandet av det nya avtal som bland annat innebär förändringar av underläkarnas arbetstider.

I ett uttalande på BMA:s webbplats säger Ellen McCourt, ordförande för BMA Junior Doctors Committee, att de under de senaste dagarna har kallats radikala och militanta, samt anklagats för att prioritera sig själva framför patienternas säkerhet. Hon säger dock att detta inte är sant, och att patientsäkerheten fortsätter att vara viktigast för läkarna.

Läs tidigare artiklar:

Konflikten kring brittiska underläkares arbetstider fortsätter