Vesna Jovic, ny vd för SKL. Foto: Thomas Carlgren

– Vi ser att Vesna Jovic är rätt person att leda och utveckla SKL så att vi på bästa sätt kan möta de utmaningar som vi och våra medlemmar står inför, säger SKL:s ordförande Lena Micko i ett pressmeddelande.

Vesna Jovic efterträder Håkan Sörman, som lämnade SKL 1 oktober för att bli landshövding i Jönköpings län. Hon är socionom i grunden och har arbetat inom Huddinge kommun sedan 1988, de senaste åtta åren som kommundirektör. Hon sitter också med i regeringens råd för digitalisering av det offentliga Sverige.

Vesna Jovic säger att hon känner sig hedrad över förtroendet.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med SKL:s medlemmar, förtroendevalda och medarbetare, fortsätta utveckla SKL. Tillsammans ska vi göra en bra organisation ännu bättre, säger hon i pressmeddelandet.

Vesna Jovid tillträder sin nya tjänst under våren 2017. Under tiden fortsätter Lena Dahl som tillförordnad vd.