Dagens Nyheter har tagit del av drygt 130 avvikelserapporter från Nya Karolinska Solna (NKS) sedan sjukhuset öppnade för två månader sedan. Flera av dessa handlar om problem som inträffade under nyårsnatten. En bugg i applikationen i systemet för meddelandeförmedling gjorde att applikationen låste sig i samband med skottsekunden vid tolvslaget.

Sjukhusets bärbara telefonenheter laddades ur och kunde inte ta emot samtal eller larm mellan cirka tolv och fyra på natten. Som en följd av detta hängde sig även patientsignalsystemet. Enligt rapporteringen från en av avdelningarna från barnsjukvården kvarstod problemen ända till klockan sju på morgonen.

Avvikelserapporterna visar på återkommande störningar med de nya Mycotelefonerna, som kopplar ner sig och har kort batteritid. Problem med telefonin och larmen har fortsatt även efter nyår.

När landstingets innovationsråd möts på torsdag kommer förslag att läggas kring hur processen för att testa teknik kan bli bättre. Dessutom ska nya testmiljöer utformas som en del av landstingets IT-organisation, skriver Dagens Nyheter.

Läs också:

Läkare kräver åtgärder mot teknikproblemen på NKS