Rökutvecklingen vid branden var kraftig. Foto: Johan Szymansk/Mora Räddningstjänst

Stora delar av lasarettet utrymdes och räddningstjänst och ambulanser skickades till lasarettet när branden bröt ut på fredagen, uppger Sveriges Radio P4 Dalarna.

Larmet kom strax före klockan tolv. Branden, som började i en ambulans, var kraftig och hela akuten och centrala delar av sjukhuset utrymdes. Branden kunde släckas relativt snabbt men rökskadorna gjorde att ambulansintag och akutmottagning fick stänga.

Ambulanstransporter styrdes enligt Landstinget Dalarna om till Falu lasarett och övriga patienter hänvisades till vårdcentralen vid Mora lasarett. Region Jämtland–Härjedalen fick också en förfrågan om att hjälpa till vid eventuella olyckor nära regionens länsgräns, uppger Östersunds-Posten.

Vid 22-tiden på fredagskvällen kunde akutmottagningen åter öppna.

Några uppgifter om skadade finns ännu inte.