Som Läkartidningen tidigare berättat genomgår Sollefteå sjukhus stora förändringar efter att beslut tagits att lägga ner akut kirurgi, liksom BB, den slutna kvinnosjukvården och akut ortopedi.

Den 25 mars ska Per Herrey spela in en video till sin kamplåt »Dagen där allt blev bra«, som han sjunger tillsammans med sångerskan Lina Melander som kommer från Sollefteå. Till inspelningen behövs ett fackeltåg som marscherar till sjukhuset, varpå man samtidigt passar på att göra en manifestation av inspelningen, rapporterar Allehanda.se.

– Jag tänker bildmässigt mig något i stil med »Råttfångaren i Hameln«, fast inga jämförelser i övrigt, säger Per Herrey till Allehanda.

Per Herrey har tidigare anslutit sig till de ockupanter som håller till på sjukhuset, och har exempelvis talat vid en stödmanifestation för Sollefteå sjukhus som hölls i Göteborg.

Och han är inte ensam. Musikern Stefan Sundström, bland annat känd från punkbandet KSMB, har också suttit på ockupationspass. Han har dessutom gjort låten BB-blues, och skrivit på SVT Opinion om Sollefteå sjukhus och situationen med förändrad sjukvård i Norrland och i Sverige i stort: »Den offentliga sektorn i Sverige är som en döende men fortfarande världsledande stjärna, men många kalasar redan på det framtida liket. Bemanningsföretagen inte minst«, skriver Stefan Sundström på SVT:s debattsida.

Och Stefan Sundströms musikvideo bekostas av ingen mindre än Benny Andersson. Hans engagemang grunder sig på vad han tycker är orättfärdiga beslut, säger han till Allehanda.

Här kan du se Stefan Sundströms musikvideo till BB-blues.

Läs mer:

Aktionsgrupp erbjuder sig ta över Sollefteå sjukhus

Beslut i dag: Akutkirurgin vid Sollefteå sjukhus läggs ned permanent

Efter decenniers kamp i Sollefteå: Hoppet ute för att ha kvar hela sjukhuset

Den akuta kirurgin i Sollefteå öppnar inte efter sommaren