Skolläkaren skriver i sitt överklagande till Förvaltningsrätten i Stockholm att han arbetat utan anmälningar eller fällande domar i över tjugo år, att han ansetts som en duktig och pålitlig läkare, och att han nu går i behandling för att förändra sitt beteende och förhindra att han hamnar i samma situation igen.

Han inser också att hans handlande har påverkat förtroendet för honom, men att han är övertygad om att han kan återvinna det när han fått behandling. Brotten ägde rum under en period när han mådde dåligt. Han skriver att han är djupt ångerfull och inser att han har begått ett allvarligt och stort fel, som han aldrig ska upprepa. Han är också beredd att underkasta sig alla kontroller som anses nödvändiga i yrkesutövningen eller en prövotid om han får en ny chans.

Som Läkartidningen tidigare har berättat beslutade HSAN att dra in skolläkarens legitimation på grund av att de brott han dömts för är allvarliga och ägnade att påverka förtroendet för honom.

Tidigare artiklar:

Dömd skolläkare mister legitimation

IVO: Återkalla dömda skolläkarens legitimation

Sänkt straff för skolläkaren