Skadade vårdas vid bland annat Östersunds sjukhus och Region Jämtland Härjedalen gick under söndagen in i förstärkningsläge. Enligt uppgifter från Region Jämtland Härjedalen har tre personer omkommit och fem blivit allvarligt skadade i olyckan. För två av dem uppges läget vara kritiskt, enligt Borås Tidning. Totalt vårdas 23 patienter på sjukhus, varav elva i Östersund. Akademiska sjukhuset i Uppsala, Mora lasarett, Falu lasarett och Hudiksvalls sjukhus har också tagit emot patienter.

– Vi har haft katastrofläge på sjukhuset under förmiddagen. Vi har kallat in extra personal på alla funktioner. Det har varit en otrolig uppslutning från våra egna, men också från hela landet och Norge, sa Lisbet Gibson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Jämtland Härjedalen, enligt nyhetsbyrån TT vid en presskonferens på söndagen.

Den regionala krisledningen avslutades vid 17-tiden på söndagskvällen och Östersunds sjukhus gick under eftermiddagen ner från katastrof- till beredskapsläge. Krisstöd till patienter och anhöriga finns dock fortsatt på plats, liksom extra personal på de enheter där patienter från olyckan vårdas.

På bussen fanns 52 åttondeklassare samt sju vuxna från Skene i Marks kommun, Västergötland. De ska ha varit på väg till Klövsjö för att åka skidor när busschauffören enligt Aftonbladet tappade kontrollen över fordonet och körde av vägen.