Annika Strandhäll har sedan en tid varit tillförordnad hälso- och sjukvårdsminister med anledning av att Gabriel Wikström varit sjukskriven för stressrelaterade besvär. Vid presskonferensen, som föranleddes av oppositionens hot om misstroendevotum mot tre av regeringens ministrar, meddelade statsministern att denna lösning nu blir permanent.

Annika Strandhäll sa sig på presskonferensen vara »otroligt taggad« över att få jobba vidare med hälso- och sjukvårdsfrågorna.

– Hälso- och sjukvården är grunden i det svenska välfärdssystemet, att ha den trygghet man behöver när livet vänder.

Annika Strandhäll sa att hon ville fortsätta det arbete som Gabriel Wikström påbörjat med att ställa om mot en mer nära vård för de enskilda medborgarna. Hon menade också att det finns stora möjligheter att gifta ihop hennes tidigare portfölj, socialförsäkringsfrågorna, med hälso- och sjukvårdsfrågorna, inte minst när det gäller det förebyggande arbetet.

Läs även:

Gabriel Wikström blir borta hela sommaren

Strandhäll om sjukvårdens utmaningar: »Vi måste göra det tillsammans«

Sjukvårdsministern sjukskriven på grund av stressymtom