Stockholms läns landsting inledde en granskning av hur hudkliniken följer sitt vårdavtal med landstinget – och om alla ingrepp och uppföljningar varit medicinskt motiverade – eftersom kliniken stack ut jämfört med andra kliniker inom vårdvalet.

Slutsatsen av granskningen är att kliniken har fått för mycket pengar av landstinget. Kliniken har till exempel kirurgiskt tagit bort ett stort antal godartade hudförändringar i onödan samt debiterat landstinget för ingrepp och uppföljningar som aldrig har gjorts, skriver Dagens Nyheter.

Nu har landstingets hälso- och sjukvårdsförvaltning krävt kliniken på fem miljoner kronor.

Kliniken har dock bestridit fakturan, vilket fått landstinget att hota med att dra av motsvarande fem miljoner kronor från hudklinikens framtida ersättning, enligt Dagens Nyheter.

Oppositionslandstingsrådet Dag Larsson (S), som är skarpt kritisk, säger till Dagens Nyheter att landstinget borde »avsluta affärerna och kasta ut kliniken ur vårdvalet omedelbart«.