Västerviks sjukhus. Foto: Landstinget i Kalmar län

Det blev Västerviks sjukhus som tog hem förstaplatsen i Sylfs årliga AT-rankning som presenterades på måndagen. Det genomsnittliga betyget från AT-läkarna som är placerade i Västervik blev 5,75 på en sexgradig skala.

– Det är fantastiskt roligt och vi känner oss väldigt smickrade, säger Johan Liliequist, studierektor och ortoped vid Västerviks sjukhus, i en kommentar till Läkartidningen.

Han lyfter fram flera saker som borgat för en bra AT-verksamhet vid sjukhuset.

– Det är ju ett litet, välfungerande sjukhus med ett stabilt kollegium och läkarstab. Vi är vana att handleda och ta hand om AT-läkare sedan många år. Vi har en bra verksamhet och trevlig kollegial stämning. Vi ger AT-läkarna väldigt mycket ansvar, men vi tar också ett väldigt stort ansvar för AT-läkarna när det gäller handledning och vägledning, säger Johan Liliequist.

Senast Västervik toppade Sylfs rankning och blev bästa AT-ort var 2012, men sjukhuset har återkommande fått höga betyg av AT-läkare och har under flera år legat i rankningens övre skikt.

Hur ska ni göra för att behålla placeringen i toppen av AT-rankningen?

– Vi kör på den väg vi har. Vi tycker att den är framgångsrik. Vi har lätt för att rekrytera AT-läkare och lätt för att rekrytera ST-läkare ur AT-gruppen. Det är ett framgångsrikt koncept med vår handledning. Vi fortsätter precis som vanligt, men sedan kan man alltid bli lite bättre förstås. Man kan spetsa den teoretiska utbildningen till exempel. Det finns lite att jobba med, och det jobbar vi ständigt med.

Ta del av hela Sylfs AT-rankning 2017 här.

Läs också:

Sylfs AT-rankning: Västervik i topp

Sjukhuset i Torsby – årets raket