Det är Dagens Nyheter som, via Nyhetsbyrån TT, rapporterar om den nya rankningen som genomförts av brittiska Times Higher Education. Enligt denna dalar Karolinska institutet från plats 28 till plats 38 på listan över världens främsta lärosäten.

»Det här kan vara ett resultat av skandalen med professor Paolo Macchiarini«, skriver Phil Batty, redaktör för Times Higher Education, i en kommentar till TT.

Karolinska institutet (KI) tappade nyligen även i en annan undersökning av svenska lärosätens anseende, genomförd av undersökningsföretaget Kantar Sifo.

– Det är inte alls bra att allmänheten har lågt förtroende för oss. Samtidigt var resultatet inte helt oväntat. KI har haft en mycket turbulent tid där Macchiarini-ärendet överskuggat universitets verksamhet och all den goda forskning och utbildning som äger rum här, sa universitetets nytillträdda rektor Ole Petter Ottersen då.

Läs också:

KI tappar i anseendeundersökning