Det är på grund av Storbritanniens utträde ur EU som den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA inom kort måste flytta. Flera europeiska städer, inklusive Stockholm, kandiderar om att bli ny hemvist för myndigheten.

Men Stockholm är långt ifrån förstavalet för myndighetens anställda. Detta enligt sajten Politico Europe, som citeras av flera medier som nyhetsbyrån TT, Läkemedelsvärlden och Svensk Farmaci.

Sajten har tagit del av en lista byggd på enkätsvar som visar att de anställda helst vill flytta till Amsterdam, följt av Barcelona och Wien. Stockholm hamnar först på en elfteplats av totalt 19 städer.

I ett uttalande uppger EMA att man kontinuerligt har utfört enkätundersökningar bland de anställda för att förbereda sig inför eventuella personaltapp när myndigheten flyttar. Ett visst personalbortfall går att hantera, men samtidigt varnar EMA för att man inte kommer att kunna fullgöra sitt uppdrag om tappet blir alltför stort.

Beslut om ett nytt säte för EMA väntas i november.

Läs också:

Här är städerna som konkurrerar om EMA