Paolo Macchiarini är delgiven misstanke om tre fall av grovt vållande till annans död alternativt grovt vållande till kroppsskada, samt ett fall av grovt vållande till kroppsskada, i samband med operationer som utförts vid Karolinska universitetssjukhuset mellan 2011 och 2013. Totalt handlar det om fyra patienter.

Vid torsdagens pressträff ska förundersökningsledare och utredningsledare enligt uppgift lämna ny information om den omfattande utredningen. Den stora frågan är om Paolo Macchiarini kommer att åtalas eller inte.

– Innan dess har vi inga kommentarer att ge, säger Robin Simonsson, pressinformatör på Åklagarmyndigheten, enligt nyhetsbyrån TT.

Kammaråklagare Jennie Nordin har tidigare öppnat för att fler personer kan komma att omfattas av utredningen.

– Om jag har underlag som håller för ett åtal så blir det sannolikt fler personer som delges misstanke om brott, sa hon tidigare i år.

Totalt har Paolo Macchiarini, inklusive de tre mycket uppmärksammade luftstrupstransplantationerna där samtliga patienter avlidit, varit involverad i 29 ingrepp vid Karolinska universitetssjukhuset. Det framgår av den utredning som professor emeritus Kjell Asplund tidigare genomfört.

Läs också:

Åklagaren kallar Paolo Macchiarini till nytt förhör i Stockholm

Ännu en av Paolo Macchiarinis struppatienter har dött

Fler än Macchiarini kan delges misstanke om brott om åtal väcks

Karolinska universitetssjukhuset får svidande kritik för Macchiarini