Den amerikanska tv-reportern Benita Alexander och Paolo Macchiarini, kirurg och tidigare gästprofessor vid Karolinska institutet, möttes 2013 när tv-bolaget NBC skulle göra ett program om kirurgens arbete inom regenerativ medicin. De blev ett par – men som tidigare beskrivits i en uppmärksammad artikel i tidningen Vanity Fair stod det så småningom klart att Benita Alexander förts bakom ljuset.

Nu kommer tv-reporterns egen dokumentär om händelserna.

»Jag var tvungen att förstå vad som hände och varför. Jag tror också att avslöja vad som hände, och avslöja honom, kan hålla honom borta från att skada andra. Det är det jag makten att göra nu. Han har människors liv i sina händer«, säger Benita Alexander i ett pressmeddelande.

I trailern till dokumentären, som finns tillgänglig på tidningen Peoples sajt, syns bland annat Matthias Corbascio, en av visselblåsarna i Macchiarini-ärendet och Bosse Lindquist, upphovsmakare till dokumentären »Experimenten« som sändes i Sveriges Television 2016.

Benita Alexander var enligt Expressens utsända reporter även på plats med en kameraman vid den presskonferens i Stockholm i oktober förra året då åklagare meddelade att brottsutredningen mot Paolo Macchiarini för de operationer han utfört i Sverige lagts ned.

Dokumentären »He lied about everything« (»Han ljög om allting«) sänds på kanalen Investigation Discovery den 14 februari.