Det var på tisdagsmorgonen som fem personer greps av polis vid en vårdcentral i södra Stockholm, misstänkta för grov misshandel. Detta sedan personerna, däribland en läkare, ska ha försökt ta sig in i vårdcentralens lokaler med våld, varvid bråk med personalen uppstått.

Nu rapporterar flera medier, däribland Dagens Nyheter, att läkaren och tre andra personer har häktats på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Enligt tidningen finns i nuläget tre brottsoffer, men ingen av dem uppges ha fått livshotande skador.

Enligt Dagens Nyheter ska den aktuella läkaren tidigare bland annat ha drivit privat verksamhet inom plastikkirurgi i Stockholm. Läkaren ska också ha kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för allvarliga brister.

Åtal mot läkaren samt de övriga häktade ska vara väckt senast 22 februari.