Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd i Stockholm, har sedan tidigare tagit ett steg tillbaka när det gäller beslut som rör granskningar av Karolinska universitetssjukhuset. Detta sedan det uppkommit misstankar om jäv då Irene Svenonius make arbetar som upphandlingschef vid sjukhuset.

Efter den senaste tidens skriverier om en eventuell jävssituation väljer nu upphandlingschefen att lämna sitt uppdrag, rapporterar Dagens Opinion.

Frågan om Irene Svenonius varit jävig och om hon borde ha deltagit i beslut rörande en extern granskning av Karolinska universitetssjukhusets hantering av konsulttjänster, fakturor och personkopplingar eller ej ska granskas av juridisk expertis.

Läs mer:

Försäljningen av gamla Karolinska skjuts upp

Landstingsråd utreds för jäv i beslut om granskning av Karolinska

Landstinget kräver tillbaka pengar från konsultbolag

Karolinskas styrelse har fortsatt förtroende för Melvin Samsom