Tidigare har flera sjukhus anmält preventivmedelsappen till Läkemedelsverket: Södersjukhuset i Stockholm, Sahlgrenska universitetssjukhuset/Östra i Göteborg, Falu lasarett och Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Läkemedelsverket har öppnat ett tillsynsärende. 

Nu ansluter sig vårdcentraler i Örebro och Skövde samt Skaraborgs sjukhus till raden av anmälare med anledning av oönskade graviditeter. Skaraborgs sjukhus i Skövde anmäler sex fall. Närhälsan I Skövde anmäler ett fall och två vårdcentraler i Örebro anmäler var sitt fall.

– Effekten av appen är mycket beroende av en disciplin som få besitter, samt av en hyfsat regelbunden menscykel. Den är alltså inte förstahandsvalet till de mest fertila, säger Gro Ims Johansson, områdeschef på mödrahälsovården i Skaraborg, till Nyhetsbyrån Siren.

Läs tidigare artiklar:

Södersjukhuset anmäler preventivmedels-app

P-appen Natural Cycles anmäls även i Göteborg

Ytterligare två sjukhus anmäler preventivmedels-app