De två läkarna har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Det rapporterar Aftonbladet.

IVO har fått in flera anmälningar; minst fyra familjer ska vara drabbade. En mamma berättar att hon blev uppringd av apoteket, som senare samma kväll levererade ett stort antal paket mjölkersättning. När mamman senare berättade vad som hänt för sitt ordinarie apotek blev hon rådd att anmäla saken till IVO.

En överläkare vid en barnmottagning har också gjort två IVO-anmälningar. Överläkaren berättar för Aftonbladet att de två misstänkta läkarna gått in i journaler och skrivit ut recepten. Detta trots att barnen inte är listade på läkarnas vårdcentral och inte ska ha träffat läkarna överhuvudtaget.

En av de två läkarna är densamma som sitter häktad misstänkt för mordförsök efter tumult på en vårdcentral i södra Stockholm i början av februari. Läkaren har också tvingats stänga en plastikkirurgisk verksamhet efter att IVO ansett den utgöra en »påtaglig fara för patienters liv och hälsa«. 

 

Läs även:

Läkare häktad för mordförsök efter tumult på vårdcentral

Bråk på vårdinrättning – läkare gripen