Läkartidningen har tidigare berättat om att fackförbunden för de offentliganställda i Danmark, däribland danska läkarförbundet, varslat om strejk från och med den 4 april.

Inför påskhelgen lämnade det danska medlingsinstitutet dock besked om att konflikten skjuts upp i 14 dagar. Det innebär att strejken tidigast kan börja den 22 april och att arbetsgivarnas varslade lockout kan träda i kraft från och med den 28 april.

– Ingen önskar en omfattande konflikt som kommer att förlama stora delar av den offentliga sektorn, och vi vill verkligen inte ha någon konflikt på landets sjukhus. Om uppskjutandet kan bana väg för en lösning så är det bara bra, säger Lisbeth Lintz, ordförande i den danska överläkarföreningen i en kommentar.

Läs också:

Dansk storstrejk förestående – 2 000 läkare kan tas ut i strejk