– Nu pågår smittspårning enligt fastställda rutiner. Det innebär att personal från Södersjukhuset och Rosenlunds närakut ringer upp personer som kan ha smittats under helgen. Förutom att kontakta personerna per telefon skickas också brev till berörda, säger Per Follin, smittskyddsläkare i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Den smittade personen besökte den 21 och 22 april både sjukhusets akutmottagning och Rosenlunds närakut. Personer som vistats vid dessa platser under den aktuella tidsperioden uppmanas nu att vara uppmärksamma på tecken på mässling.

Läkartidningen har tidigare rapporterat om mässlingsutbrottet som vid årsskiftet drabbade Västra Götalandsregionen. Där konstaterades omkring 30 fall av mässling.

Som en konsekvens av utbrottet meddelade Västra Götalandsregionen att de ska erbjuda gratis mässlingsvaccin till uppemot 40 000 personer som är födda 1960 eller senare och som saknar ett fullgott skydd.

Relaterade artiklar:

Västra Götaland erbjuder gratis mässlingsvaccinering

Sahlgrenska universitetssjukhuset avråder från onödiga sjukhusbesök

Finsk vårdpersonal måste vaccineras

Ovaccinerade kan nekas jobb i sjukvården

Sahlgrenska undersöker anställdas immunitet efter mässlingsutbrottet

Virolog om mässlingsutbrottet: »De unga förstår nog inte«