Läkartidningen har tidigare berättat om den häktade läkare som misstänks för ett flertal övergrepp mot barn. Övergreppen ska ha ägt rum hos flera arbetsgivare runtom i landet. Läkaren har också varit anställd hos den digitala vårdgivaren Kry.

I dag, torsdag, beslutade tingsrätten i Stockholm om förlängd åtalstid i ärendet.

– Tingsrätten har beviljat förlängd åtalstid för alla misstankar som han tidigare var häktad för och det beslutades också att han skulle häktas för de nya misstankarna som har tillkommit, säger kammaråklagare Ann Lidén till Läkartidningen.

Enligt SVT Nyheter Väst, som tagit del av åklagarens häktningsframställan, rör de nya misstankarna åtta fall av grova sexuella övergrepp mot barn och sexuella ofredanden som ska ha skett i Skövde och i Stockholm under 2016 och 2017.

Ann Lidén vill inte uppge hur stort antal målsäganden som totalt ingår i utredningen i nuläget, men konstaterar att det rör sig om »många«.

Enligt Ann Lidén är utredningen mycket omfattande, vilket medför att den tar tid att genomföra. Hon utesluter inte att åtalstiden kan förlängas ytterligare eller att det kan tillkomma ännu fler misstankar mot den aktuella läkaren längre fram.

Tidigare i veckan rapporterade P4 Skaraborg att en »mindre sinnesundersökning« visat att läkaren kan vara allvarligt psykiskt sjuk. På Läkartidningens fråga om den aktuella läkaren genomgått en så kallad paragraf 7-undersökning svarar Ann Lidén:

– Det är ingenting som jag tänker lämna några uppgifter om överhuvudtaget. Det är föremål för sekretess och det är hemliga uppgifter. Jag har noterat att det har skrivits och rapporterats om det, men jag vill inte vare sig bekräfta eller dementera det.

Läkaren nekar till brott.

Läs mer:

Kry lex Maria-anmäler misstänkta övergrepp mot barn

Barnläkare omhäktad – misstänkt för fler brott

Nya fall kring barnläkaren häktad för sexualbrott

Läkare misstänkt för sexuella övergrepp och barnpornografibrott