Varje år gör den brittiska tidskriften Times Higher Education (THE) rankningslistor över världens främsta universitet. På listan »World reputation rankings« tappar KI och landar i den osorterade gruppen för platserna 61–70. Förra året låg universitetet snäppet högre, i gruppen 51–60. 

Listan sätts samman genom att utvalda forskare får ange upp till 15 universitet som de tycker är de bästa på forskning och undervisning inom just deras områden. Liksom med många andra universitetsrankningar domineras listan av amerikanska universitet, där Harvard University toppar just denna lista. Det enda andra svenska universitetet på topp 100 är Uppsala universitet i gruppen 91–100.

KI:s bästa placering på World reputation rankings de senare åren är en 45:e-plats 2015. 

THE:s kanske främsta rankningslista är »World university rankings«, där universiteten betygssätts i fler kategorier. I 2018 års ranking föll KI från plats 28 till plats 38 av totalt 1 000 lärosäten.

THE:s rankningar är några bland flera i världen, där en av de mer populära bland internationella studenter och forskare är US News. I deras senaste rankning kom KI på plats 52 av 1 250 lärosäten.

 

Läs även:

Karolinska institutet tappar stort i internationell rankning

KI tappar i anseendeundersökning

KI behåller topplats i rankning

Karolinska klättrar på rankning