– De flesta beskriver den här sommaren som det värsta de varit med om, säger en läkare, som vill vara anonym till Kristianstadsbladet.

Läkaren berättar även att flera medarbetare sökt vård på akutmottagningen för stressrelaterade besvär.

– De mår inte bra och är osäkra på om de har gjort vad de ska på jobbet. De har sömnsvårigheter och känner sig helt ur fas. Det är tidiga symtom på att man har jobbat för mycket och är på väg att bli utbränd.

Antalet planerade operationer har dragits ner under sommaren. Men trots att hyrpersonal tagits in och ordinarie personal gått in och jobbat under sin semester, beskriver medarbetare en känsla av att aldrig räcka till, enligt Kristianstadsbladet.

– Vi har många som är på gränsen till att bli utbrända. Det är flera som beskriver att de inte kommer till ro på hela dygnet. Personalen jobbar häcken av sig för att inte patienterna ska bli lidande. Blir det fel kan de dö, säger en undersköterska.

En operationssköterska säger till tidningen att hon går på semester med »en klump i magen«. 

– På måndag morgon när man gått på semester kommer det sms om lediga turer. Det plingar sedan hela tiden. Det blir en försämring från sommar till sommar.

Hon märker även att läkarna är stressade.

– Vi märker på läkarna hur stressade de är, skiten landar ofta i deras knä till slut. Det är de som får kontakta patienter och ställa in operationer, säger hon till tidningen.

I veckan har sjukhuset en ny tillförordnad chef, Per Åkeson. Han bekräftar för Kristianstadsbladet att läget är ansträngt.  

– Det är en tuff arbetssituation för alla, det ser likadant ut över hela regionen. Vi försöker hjälpas åt mellan sjukhusen och se till så att det fungerar. Man kan skicka patienter till andra sjukhus, eller ta emot. Samtidigt försöker vi såklart minimera det så mycket som möjligt.