Mycket tyder på att Sjukvårdspartiet Västmanland tar mandat i Fagersta kommun. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.

Partiet blev invalt i landstingsfullmäktige 2006, men tappade sina mandat i valet 2010. 2014 försökte de sig på en revansch,utan att lyckas. Inför årets val har partiet dock haft siktet inställt på kommunvalet i Fagersta, där de nu tycks få mandat. I kommunen får »övriga anmälda partier« 4,3 procent av rösterna, och sjukvårdspartiet är det enda övriga partiet.

Partiets förstanamn Barbro Norström säger till P4 Västmanland att de fått förtroende genom sin strid för närsjukhusets utveckling. I en tidigare intervju med Fagersta-Posten uppger partiet också att de tycker det är viktigt att verka för ett bra vårdsamarbete mellan kommun och landsting. I övrigt engagerar sig partiet gärna i trygghet och polisiär närvaro i kommunen.