Det är tidningen Arbetet som beställt siffror som visar partisympatierna hos medlemmarna i de tre fackliga centralorganisationerna ur SVT:s vallokalsundersökning, Valu.

Socialdemokraterna blir fortsatt största parti hos medlemmarna i LO, TCO och Saco enligt Arbetet. Bland LO-väljarna är stödet för S störst och det är främst LO-kvinnorna som stannat kvar i partiet; 40,1 procent mot 35,2 procent hos de manliga LO-väljarna.

Samtidigt som Socialdemokraterna fortfarande är största parti bland Saco-, TCO- och LO-väljarna visar siffrorna som Arbetet beställt att Sverigedemokraterna gått betydligt bättre hos medlemmarna än vad som sågs i SCB:s senaste mätning av partisympatierna.

SCB:s mätning gjordes i maj och i den tänkte 5,5 procent av Saco-medlemmarna respektive 11,1 procent av TCO-väljarna rösta på SD. I gårdagens mätning hade sympatierna växt till 10,2 bland Saco-medlemmarna och till 14 procent bland TCO:s väljare. 

Bland LO-väljarna ökade SD mycket starkt, nämligen från 11 procent i SVT:S vallokalsundersökning 2014 till 25,9 procent i den vallokalsundersökning som gjordes under gårdagen.

 

Läs mer om valet:

Succé för det nya och läkarledda partiet Bevara akutsjukhusen

Vård för pengarna näst störst

Sjukvårdspartier går fram i norr

Många vårdpartier går framåt

Så kan landstingen styras

Så gick det i de stora regionerna

Maktskifte i Kronoberg på väg

Valresultat i landstingen

Sollefteåläkare på valkvällen: »Vi måste blicka framåt«

Sjukvårdsparti räknar med uppsving

Viktigaste vårdfrågorna efter valet

De kan bli socialminister efter valet