I måndags höjde det franska företaget budet från 48:50 per aktie till 58 kronor. Det innebär att Ramsey GdS är beredda att betala totalt 8,2 miljarder för Capiokoncernen. Nu skriver Capio i ett pressmeddelande att en enhällig styrelse rekommenderar en försäljning.

Capio hade egentligen planerat att sälja den franska delen av Capio till franska Vivalto för 4,8 miljarder kronor, när den franska vårdjätten Ramsey GdS – som är Frankrikes ledande vårdkedja med över hundra sjukhus, överraskade med att lägga ett bud på hela Capiokoncernen i juli. Det budet nobbades dock, varpå Ramsey GdS lade sitt nuvarande bud.

I pressmeddelandet skriver Capios styrelse att styreslen i och med detta har återkallat sitt förslag om att sälja delar av verksamheten till Vivalto.

Capio bedriver verksamhet i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. I Sverige driver koncernen bland annat en mängd vårdcentraler och S:t Görans sjukhus i Stockholm. Ramsay GdS har uppgett att man inte för tillfället planerar några »väsentliga förändringar till följd av förvärvet för Capios eller RGdS (Ramsays) anställda, innefattande deras anställningsvillkor och de platser där bolagen i dag bedriver verksamhet«.