Den nya Etikprövningsmyndigheten inleder sin verksamhet 1 januari nästa år. Nu har regeringen beslutat att anställda Johan Modin som direktör och myndighetschef för myndigheten.

Johan Modin har en bakgrund som rådman vid Uppsala tingsrätt samt ordförande för avdelningen som rör medicinsk forskning vid regionala etikprövningsnämnden i Uppsala. I dag arbetar Johan Modin som särskild utredare med uppdrag att genomföra inrättandet av Etikprövningsmyndigheten.

– Jag önskar Johan Modin all lycka till i sitt viktiga uppdrag som direktör för Etikprövningsmyndigheten. Han har en gedigen erfarenhet inom området från tidigare uppdrag, säger Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning i ett pressmeddelande.

Fler artiklar om den nya Etikprövningsmyndigheten:

Utredare ska inrätta nya Etikprövningsmyndigheten

Ja till nationell etikprövningsmyndighet

Nya Etikprövningsmyndigheten till Uppsala

Ny nationell myndighet för etikprövning skapas