Som Läkartidningen berättade i våras hade vårdgivaren fått igenom sin ansökan om att bygga en vårdcentral i Lund. Nu är arbetet klart och måndagen 3 december öppnar den för att ta emot patienter, berättar Kry.

Personal och utrustning ska kunna flyttas runt i lokalerna, så att patienter inte ska behöva byta rum mellan undersökningar och provtagningar. Det ska också finnas »digitala rum« där patienterna kan koppla upp sig för digital konsultation med läkare och psykologer.

För Skånes del skulle det kunna innebära en besparing när regionen inte behöver betala pengar till Region Jönköpings län, vilken fungerar som ett nav för digital vård i Sverige. Där har Kry ett samarbetsavtal med en fysisk vårdcentral, vilket är en förutsättning för att kunna erbjuda Skåne och resten av Sverige digital vård.

Kry har sedan tidigare ansökt om att få bygga fysiska vårdcentraler i Stockholms län och i Västra Götalandsregionen.

 

Läs även:

Kry kan bygga fysisk vårdcentral

Så mycket kostar digital vård