Tre av fyra läkarföreningar i regionen – Göteborgs läkarförening, Nordvästra Götalands läkarförening och Älvsborgs Södra läkarförening – har bestämt sig gått samman i en ny förening. Respektive lokalförening kommer att avvecklas. Som Läkartidningen tidigare har berättat är syftet att samgåendet ska stärka det fackliga arbetet.

– Vi kommer att ha bättre förutsättningar att arbeta med frågor som våra arbetsvillkor och löner – vi har sämst löneläge i landet i Västra Götalandsregionen. Sedan hoppas vi på att göra vissa samordningsvinster när vi blir en organisation, en vision, en ekonomi, sa Emelie Hultberg, då ordförande i föreningens interimstyrelse, till Läkartidningen i september.

Skaraborgs läkarförening har dock bestämt sig för att vara kvar i sin nuvarande form tills vidare.

Läs mer:

Tre föreningar blir en