Ove Andersson.

– Ove Andersson har gjort ett fantastiskt jobb och varit ett enormt stöd. Han har lett vårt sjukvårdspolitiska arbete … 

Längre kom inte Heidi Stensmyren innan rösten brast och hon fick kämpa med tårarna. Det smittade av sig på Ove Andersson och de i fullmäktige som ännu inte gett sig av till tåg och flyg ställde sig upp i en lång applåd.

Heidi Stensmyren fortsatte. Hon talade om det stora ansvar det innebär att sitta i presidiet och om uppgångar och nedgångar.

– Man går igenom kriser, håller tummarna, gråter en skvätt och tar nya tag. Vi har grälat, förhandlat, hållit ihop. Vi har varit måna om att klara det här. Vi har utvecklat förbundet och det har varit ett stort jobb.

– Det Heidi säger är sant, och jag är j-t tacksam över att ha varit med på resan. Det är upp och ner, men målet har varit detsamma: Det skulle bli något bra! sa Ove Andersson och inflikade att en del nog har frågat sig: »Vad håller de på med på Villagatan?«.

Och så önskade han förbundsstyrelsen lycka till med fortsatt arbete.

– Och sen finns det en elefant i rummet och de kallas för landsting. Nu får ni fundera på hur ni ska hantera dem, och om det är något, bara ring!