Mannen fick bland annat anställning som AT-läkare vid Skaraborgs sjukhus. Där arbetade han i totalt 21 månader, varav tre eller sex månader på vårdcentral. Inför anställningen visade mannen upp ett beslut från Socialstyrelsen som visade att han hade rätt att få en AT-tjänst.

Men enligt TV4 Nyheternas granskning är dokumentet en förfalskning. Något sådant beslut aldrig har utfärdats av Socialstyrelsen.

– Jag tycker att det är förskräckligt att vi blivit lurade. Det är en patientsäkerhetsfråga, att den vi anställer också har den utbildning som den anger. Det är inte alls roligt, säger Christer Printz, chefläkare vid Skaraborgs sjukhus, till TV4 Nyheterna.

Enligt TV4 Nyheterna har mannen dessutom arbetat som läkare vid två andra sjukhus och en vårdcentral i Sverige.

Skaraborgs sjukhus har polisanmält mannen.