Maja Fjaestad har arbetat som statssekreterare hos Lena Hallengren under den tid som hon var barn-, äldre- och jämställdhetsminister. Och nu följer hon alltså med till socialdepartementet. 

Agneta Karlsson, som varit statssekreterare åt både tidigare folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström (S) och tidigare socialminister Annika Strandhäll (S), lämnar socialdepartementet.

Maja Fjaestad har tidigare arbetat som samhällspolitisk chef vid fackförbundet Kommunal. Hon har också varit statssekreterare vid statsrådsberedningen. Hon är i grunden docent i teknikhistoria vid Kungliga tekniska högskolan och har varit verksam vid bland annat MIT i Boston och Max Planck-institutet i Berlin. 

Regeringen har också utsett Malin Cederfeldt Östberg till statssekreterare hos Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning