Nasim Farrokhnia, E-hälsoläkarna. Foto: Kry

Det är Läkarförbundets styrelse som nu gett klartecken för den nya intresseföreningen.

– Nu ska vi få ner en verksamhetsplan och prioritera frågor så att vi kommer igång med lite aktiviteter, säger Nasim Farrokhnia, som arbetar som kvalitets- och forskningsdirektör vid den privata digitala vårdgivaren Kry.

Föreningen kommer att skapa en hemsida under Läkarförbundets dito. Det kommer också att gå ut en skrivelse till E-hälsoläkarnas medlemmar för att samla tankar om vilka frågor som är viktiga att driva. 

I E-hälsoläkarnas styrelse sitter, förutom Nasim Farrokhnia från Kry, även Tobias Perdahl som är grundare och medicinskt ansvarig på konkurrenten Doktor 24. Styrelsen består också av Isabelle Cehlin som är vd på Medibas, Min Doktors grundare Magnus Nyhlén, samt Christer Rosenberg som är konsult, sitter i Svensk förening för allmänmedicins delegation för kvalitet och patientsäkerhet och har varit utvecklingschef för Närhälsan i Västra Götalandsregionen. Föreningen, som startade i höstas, har i nuläget över 50 medlemmar.

Vad kommer ni att kunna göra nu som intresseförening som ni inte kunnat tidigare?

– Det här blir en formell plattform. Vi vill bidra till att lyfta de här frågorna på ett sakligt och enande sätt inom förbundet. Och Läkarförbundet har ordförandekonferenser och vi har möjlighet att skriva motioner till fullmäktige, säger Nasim Farrokhnia. 

 

Läs även:

E-hälsoläkarna på väg att bli intresseförening

Nej till e-hälsoläkarförening

Ny läkarförening vill nå fler inom e-hälsa