Skyddsombuden beskriver situationen som värre än någonsin, enligt P4 Uppland. Vårdplatsbristen leder till att det är många patienter som blir kvar på akutmottagningen i väntan på en plats på en vårdavdelning.

– Det kan ligga tjugo patienter en morgon som väntar på en vårdplats. Vi har inte personal att ta hand om dem, säger Malin Gutentoft, sjuksköterska och skyddsombud, till P4 Uppland.

Skyddsombuden efterlyser nu fler vårdplatser på sjukhuset. 

Anette Skoglund, verksamhetschef för akutsjukvården, bekräftar problemen och uppger för radiokanalen att sjukhuset arbetar för att öppna fler vårdplatser.

– Det är väldigt många som gör väldigt mycket för att förändra situationen. Sjuksköterskebristen gör att vi inte har tillräckligt många vårdplatser. Vi jobbar väldigt hårt med att försöka skapa vårdplatser, och vi jobbar hårt med arbetsmiljön på vårdavdelningarna för att kunna rekrytera sjuksköterskor, säger Anette Skoglund.

Läkartidningen berättade i går, tisdag, att skyddsombud vid Sahlgrenska universitetssjukhuset gjort en tvärfacklig anmälan till Arbetsmiljöverket om liknande problem vid akutmottagningen där.

Läs mer:

Ny tvärfacklig anmälan på Sahlgrenskas akutmottagning