Det var slutet på januari som den sexbrottsmisstänkta läkaren avskedades från Södersjukhuset. Nu har sjukhuset också gjort en anmälan till IVO, där en chefsläkare skriver att förtroendet för mannen är förbrukat.

Åtalet gäller ett misstänkt våldtäktsförsök mot en kvinna sommaren 2018. Mannen är också misstänkt för hemfridsbrott eftersom han stannat kvar i kvinnans lägenhet trots att hon vid upprepade tillfällen bett honom gå. I förhör har mannen nekat till anklagelserna.

Fallet har fått medial uppmärksamhet eftersom läkaren fick jobba kvar på sjukhusets akutmottagning när en tidigare polisutredning om en misstänkt våldtäkt på en sjuksköterska pågick för ett par år sedan. Den utredningen lades ned i brist på bevis. 

I ett brev i början av 2018 skrev sju anställda ett brev till sjukhusledningen där de varnade för läkarens beteende och krävde åtgärder. Men inga åtgärder vidtogs och några av brevskrivarna valde att gå ut offentligt och kritisera ledningen.

 

Läs även: 

Sexbrottsmisstänkt läkare får sparken